Зміна через децентралізацію

Багатьом не сподобається те, що я пишу. Будуть казати, що в такий складний час треба об’єднуватись, а не нападати на тих чи інших. Це ваше право, як і моє право висловлювати свою думку.
Хотів би розпочати з простого. Дивлячись на перебіг подій у Верховній Раді України стає зрозуміло, що «нова влада» не збираються відноситись до людей як до рівних. Зараз знов почалась боротьба за портфелі, при чому як би нам не хотілось дійсно гідних управлінців наразі там буде 5-10%, вони це називають створення уряду з представників «майдану», а виглядає окозамилюванням. Ось наприклад дивіться такий, такий і такий міністри ваші, що вам ще треба? Нам треба повна люстрація. Таке враження, що для профілактики від забудьковості їх раз в тиждень треба публічно сікти різками по сідалищю.
Візьмемо простий приклад, Ярошу пропонують місце за контролем силових структур, радикал-націоналіст буде контролювати силові структури. Та ви, що люди добрі, одумайтесь… Ярош не поганий хлопець, я на всі сто за таке, але зараз влада стає на шлях Януковича коли перестає слухати іншу частину населення України. Дайте східній і південній Україні оговтатись, їх зараз трясе, почнуться провокації міліції, а казати будуть, що то наказ націоналіст Ярош. Думайте як втримати цілісність України, не забувайте ніколи що в нашій країні є дві різні думки.
Тепер по складним питанням  Перевибори на всіх рівнях. Це єдиний на разі правильний шлях. Але знов ми бачимо, затягування часу, не бажання проводити повну люстрацію. Для змін потрібно усвідомлювати і прийняти на законодавчому рівні таке питання як неможливість балотуватись особам які були обранцями до 2014 року, займали високі керівні посади і т.д. Та ще одне, поставити своїх людей їм буде раз плюнути, адже у якого простого громадянина який вважаю, що народ вище грошей є кошти на те, щоб наприклад оплатити заставу на місце депутата в ВРУ. Чому про це ніхто не говорить. Хто має тих самих 2 500 000 грн. застави для висунення себе в кандидати в президенти України. Як простим людям хоча б заявити про себе??? Поки це не буде змінено, вибачте, але я як був проти всіх, так надалі буду голосувати проти всіх.
Тепер про основне, децентралізація.  Саме головне на мою думку це можливість громади регіону контролювати ситуацію у всіх інстанціях даного регіону. Так голови основних управлінь таких як наприклад МВС, МінДоходи, Казначейство і т.д. мають або обиратись на виборах разом з депутатами або обиратись на сесіях обласних, міських, селищних, сільських і т.д. рад. Губернатор обов’язково обрана посада. Мене задовбало коли змінюється влада то приїжджають люди керувати областю або містом які навіть не знають де Калинка знаходиться, не те що потреби регіони вирішують. Хотілось би сюди про контроль декілька слів, якщо ви це читаєте шановні депутати не важливо якого рівня, потрібно розробити законодавчо і прийняти на сесії створення органу який би контролював бюджет на місцях і не тільки.
Для прикладу створити в Обласному центрі та області при кожній міській, селищній, сільській, районній, та при обласній радах комітет з громадян. Це має бути волонтерська робота, неоплачувана. Всі бажаючи, звичайно кількість обмежити відповідно до населення, можуть бути в цьому комітеті. При чому обов’язково в комітеті мають бути люди різних вікових категорій, різної професії, студенти і т.д. До кожного такого комітету приставити працівника міліції, прокуратури та СБУ, до яких цей комітет у разі необхідності може звернутись. Такий комітет на власну вимогу може отримувати документи відповідно до яких в даному регіоні розпоряджається бюджетом ті чи інші установи, не надання таких документів, наприклад карається зняттям з посади та посадовим розслідуванням з подальшим витікаючими обставинами. Також до цього комітету звертатись можуть люди які в нашій країні бояться звертатись до працівників силових структур щоб захистити їхні права порушені державними службовцями. Це все як приклад, це довга робота таке зробити, і там можуть бути інші положення, але таке потрібно. Контроль і покарання, саме те через відсутність чого у нас в країні і були казнокради і вбивці.
На останок хотілось би сказати, нам обов’язково потрібна конституційна реформа і нова конституція, при чому така об яку не зможуть витирати ноги кому не лінь. Тільки через референдум. Від себе я би хотів додати, на референдум також потрібно винести питання податкового законодавства, приєднання до ЄС чи ТС, розташування Чорноморського флоту на території України і т.д. Багато є не вирішених питань про які мовчали. Тепер є можливість все змінити, так давайте не просрімо ж таку можливість. Країна починається з кожного з нас…

Не проспіть Україну,
Щиро Ваш Василь...

7 коментарів

Святослав Вишинський
Такі люди, як Дмитро Ярош, повинні очолити Міністерство оборони, а не Міністерство внутрішніх справ. Це посади з різною психологією.
Василь Кав'юк
На скільки я розумію йому хочуть надати контроль за всіма силовими структурами. Проте в даному тексті я не про Яроша, він тут як приклад того, що зараз щоб запобігти хвилюванням в Україні потрібно думати про всі частини України. А наприклад ситуація в Рівенській ОДА взагалі нагадує морячків на воротах зимьного… це теж небезпечно.
Іван Білик
Кожен має свою думку й може її висловити. Але у свій спосіб. Те, що Ви називаєте «проти всіх», я називаю «за порядок». Якщо є за кого — голосую, якщо немає — не голосую. Але голосую не проти всіх, а не голосую, тільки тому, що немає за кого.
Святослав Вишинський
З точки зору результативності це одне і те ж. Однак голосування «проти всіх» дає сигнал політичним елітам до якихось змін.
Іван Білик
Такий підхід дозволяє політику (чи політсилі) мати реальну інформацію про їх підтримку.
Василь Кав'юк
Згідний з Святославом. Однак як простий громадянин який живе чесно в нашій країні, який хоче змінити все на краще може бути обраним, якщо у нього нема коштів на заставу щоб просто висунути свою кандидатуру. В зарубіжних країнах держава бажаючим виділяє кошти з держбюджету. Проте сам кандидат повинен назбирати досить велику кількість підписів за свою кандидатуру.
Василь Кав'юк
І ще до всього сказаного, нам потрібно повністю звільнити всіх працівників державного сектору і провести перекваліфікацію, також провести над кожним розслідування діяльності. Це жорстко, довго і дуже важко, проте по іншому ніяк. Міліція, прокуратура, суди залишаються ті ж самі. Я вже не говорю про ситуацію вмагання грошей на рівні медиків і вчителів. Правда для цього потрібне значне підвищення заробітньої плати, або до такого підвищення люди самі мають на свій розсуд дякувати грошовим еквівалентом цех людей чи ні.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте